فرهنگی اجتماعی

نقدی بر ادعای «مذاکره در کربلا»؛
 

چگونه است که امام حسین با دشمنان خود مذاکره کردند اما اکنون با مذاکره با آمریکا مخالفت می‌شود/ آیا کربلا و عاشورای امام حسین درس تعامل و مذاکره است

امام حسین(ع) در حالی «قیام» کرد و بر یزیدِ زمانِ خود «خروج» نمود که «قادر» به مذاکره بود. تاکنون در تاریخ بشریت و حتی در میان اهل سنت، سابقه نداشته است که کربلا را به مذاکره، ربط بدهند. باید مدافعین این نظر، پاسخ دهند که تاکنون کدام شخص برای مذاکره امام حسین در کربلا، اشک ریخته است؟
برکدامین مصیبت باید گریست؟ بر توطئه سقيفه؟! يا شوراي ساختگي خليفه؟ بر نفوذ كعب الاحبار، ابوهريره يهودي، تيم الدار و سرجون مسيحي؟ يا برحاكميت سرشاخه حزب طلقاء معاوية بن ابي سفيان؟ بر حاكميت اشراري چون يزيد و عبيدالله؟ بر بي بصيرتي عبدالله بن زبير؟ بر تجمل گرايي و عافيت طلبي مردم مدينه و مكه؟ يا بر ناداني و ناداري مردم كوفه؟ بر يزيدي شدن شريح قاضي و عمر بن سعد؟ و يا حسيني شدن وهب مسيحي، زهير عثماني و حر يزيدي؟ بر موضع گيري دير هنگام عبدالله بن حنظله و سليمان بن صرد خزاعي؟ يا وقت شناسي عبدالله بن عفيف و سفير روحي؟ بر لشگر كشي عبيدالله بن زياد؟ و مثله شدن بدن سيدالشهدا؟ و يا بر اسارت آل الله؟ و یا بر پیوند مذاکره و کربلا؟ بر کدامین مصیبت باید گریست؟


:: برچسب‌ها: آیا امام حسین در کربلا مذاکره کرد, جنگ بین حق وباطل, عاشورا, کربلا, امان نامه, ,
نويسنده : علی


سخنرانی حجت‌الاسلام پناهیان در دانشگاه امام صادق/ جلسه دوم
 

آدم باشخصیتی که از دین خوشش نمی‌آید برایش سوءتفاهم شده/ چرا ۲۰ سال است که رهبر انقلاب، بر کتاب خاطرات شهدا تقریظ می‌نویسند/ روضۀ امام حسین(ع) ما را متفکر بار می‌آورد

اگر یک آدم باشخصیت دیدید، او را به دین دعوت کنید. اگر گفت که «من از این چیزها خوشم نمی‌آید» حتماً برایش سوء تفاهم شده است. لذا باید سوء تفاهم‌های او را برطرف کنید. یک آدم باشخصیت، آدم مناسبی برای دیندار شدن است. ما باید دین را طوری معرفی کنیم که تمام آدم‌های باشخصیتِ عالم جذب دین شوند.

امسال هشتمین سالی است که حجت الاسلام علیرضا پناهیان سخنران دهۀ اول محرم هیئت دانشجویان دانشگاه امام صادق(ع)-هئیت میثاق با شهدا- است و میثم مطیعی نیز مانند سالهای گذشته عهده‌دار مداحی این بزرگترین مجلس عزاداری دانشگاهی در منطقۀ شمال غرب تهران است. بخش‌هایی از دومین شب سخنرانی حجت الاسلام علیرضا پناهیان در دانشگاه امام صادق(ع) با موضوع «برای نزدیک شدن به خدا» را در ادامه می‌خوانید:

 

انسان برای دینداری خوب، قبلاً باید ویژگی‌های شخصیتی مناسبی داشته باشد؛ مثل حیا و عاطفۀ انسانی

 



:: برچسب‌ها: دیندار, حیا, عفت, سصطحی نگری, شخصیت, هوشمندی, فقر, هدفگرا, هدف غایی, شهدا,
نويسنده : علی


سخنرانی حجت‌الاسلام پناهیان در دانشگاه امام صادق/ جلسه اول

پناهیان: مهمترین عامل حرکت‌دهنده به سوی هدف جاذبه خود هدف است/ هدفی که نمی‌شود با آن عشق‌بازی کرد را دور بیندازید/ بدون نجات مردم منطقه، نمی‌توانیم به منافع ملی خودمان برسیم

ائمۀ هدی(ع) و اولیاء خدا بیشترین گریه‌های‌شان به‌خاطر رفتار بد نبوده است، بلکه به‌خاطر عشق‌بازی با هدف بوده است. مدام به آن نقطه‌ای که می‌خواهند به آن برسند، توجه می‌کنند. ولی ما فقط جلوی پای خودمان را می‌بینیم و زیاد به هدف توجه نمی‌کنیم... زندگی کردن بدون نیت ، ولنگاری می‌آورد و در جریان زندگی آدم را نابود می‌کند. کسی که رها و بی‌هدف باشد، یا هدف داشته باشد اما به اهداف بلندش زیاد نگاه نکند و کارهایش ربطی به اهداف بلندش نداشته باشد، زندگی‌اش خوش و خرّم نخواهد شد.

امسال هشتمین سالی است که حجت الاسلام علیرضا پناهیان سخنران دهۀ اول محرم هیئت دانشجویان دانشگاه امام صادق(ع)-هئیت میثاق با شهدا- است و میثم مطیعی نیز مانند سالهای گذشته عهده‌دار مداحی این بزرگترین مجلس عزاداری دانشگاهی در منطقۀ شمال غرب تهران است. بخش‌هایی از اولین شب سخنرانی حجت الاسلام علیرضا پناهیان در دانشگاه امام صادق(ع) با موضوع «برای نزدیک شدن به خدا» را در ادامه می‌خوانید:



:: برچسب‌ها: تعیین هدف, نیت, هدف بلند, دین وهدف, گریه, عشق بازی, فاقد هدف یعنی حیوان, غافل, ,
نويسنده : علی


چرا شمر سر امام حسین (ع) را از پشت (قفا) برید؟

پاسخ اجمالی
درباره این‌که چرا شمر گلوی مبارک امام حسین(ع) را از جلو نبرید با توجه به نقل‌هایی که برای چگونگی شهادت امام حسین(ع) وارد شده، می‌توان چند احتمال داد:
۱٫ افراد دیگری -غیر از شمر- که می‌خواستند نزدیک امام حسین(ع) شوند و او را به شهادت برسانند، همین که امام به آنها نظری می‌افکند، تنشان می‌لرزید و شمشیر از دستشان می‌افتاد؛ برخی از مورّخان متأخّر و معاصر به نقل از ابومخنف گفته‌اند: «اولین شخصی که با شمشیر کشیده به سوی امام پیش تاخت، شبث بن ربعى بود. امام حسین(ع) به جانب او نظرى افکند. شبث را رعده‌اى گرفت و لرزید و شمشیر از دستش افتاد و ‏گفت: «معاذ اللّه که من خداى را ملاقات کنم و ذمه من مشغول به خون حسین باشد».[۱]



:: برچسب‌ها: عاشورا, محزم, امام حسین{ع}, معجزه, بریدن سر, ,
نويسنده : علی


اعمال و مستحبات روزانه

برنامه ي روزانه :
برنامه ي شبانه روز يك مسلمان، به طور خلاصه ذكر مي شود :
1- خواندن نماز واجب .
پيامبر اكرم صلّي الله عليه و آله و سلّم مي فرمايند : كسي كه به نمازهايش بي توجّه باشد، از من نيست و به خدا سوگند روز قيامت ، بر من وارد نمي شود.
2- خواندن نمازهاي مستحب . نمازهاي مستحبّي زيادند و آنها را نافله گويند و بين نمازهاي مستحبّي به خواندن نافله هاي شبانه روز، بيشتر سفارش شده است و دستور خواندن آنها چنين است :
أ- نافله ي نماز ظهر ، كه هشت ركعت است و قبل از نماز ظهر خوانده مي شود.
ب- نافله ي نماز عصر ، كه هشت ركعت است و قبل از نماز عصر خوانده مي شود.
ج- نافله ي نماز مغرب ، كه چهار ركعت است و بعد از نماز مغرب خوانده مي شود.
د- نافله ي نماز عشاء ، كه دو ركعت است و بعد از نماز عشاء و به صورت نشسته خوانده مي شود.
ه- نافله ي نماز صبح ، كه دو ركعت است و قبل از نماز صبح خوانده مي شود.
و- در روز جمعه ، به هر يك از نافله هاي نماز ظهر و عصر، دو ركعت اضافه مي شود.
شايان ذكر است كه اين نمازها به صورت دو ركعتي ، مانند نماز صبح خوانده مي شوند.



:: برچسب‌ها: محاسبه, اعمال روزانه, عبادت, ذکر, تهجد, وضو, مسواک, نافله شب, سحر, زیارت عاشورا, زیارت امام زمان{عج},
نويسنده : علی


آخرین مرحله از مراحل سیر و سلوک معنوی انسان

آخرین منزل رشد انسان این است که او به جایی برسد که همه ی حقایق عالم را به صورت حکمت نظری درک نماید؛ اگر به چنین مرتبه ای رسید آنگاه او در منزلت رفیع ترین انسان ها قرار گرفته است. در علم اخلاق کمال نهایی، دست یابی به صفات نیکو و پاک شدن از اخلاق ناپسند و رسیدن به اخلاق الهی است. در عرفان، کمال سیری است در مراحل توحید؛ از توحید افعالی تا توحید ذات. انسان باید به جایی برسد که حجاب ها از قلب و دیده ی او کنار رود و دریابد که خدا همه چیز است. در قدم اول انسان در می یابد که همه ی کارها به خدا منصوب است، یعنی لاحول ولا قوه الا بالله ... اندکی جلوتر به توحید صفات و اسماء می رسد و درنهایت به توحید ذات دست می یابد و درمی یابد که لا اله الالله، یعنی هرچه هست اوست.



:: برچسب‌ها: رضایت بالاترین مقام, اثرات مقام رضا ویقین, عاشوراسنگین ترین آزمایش تاریخ, عبودیت امام حسین {ع}وفاداری اصحاب امام حسین{ع},
نويسنده : علی


بازخوانی مواضع فراموش نشدنی سردار همدانی:

مگر می شود با آمریکایی ها قدم بزنیم و انتظار داشته باشیم شهدا شفاعتمان کنند؟ شهدا این افراد را محاکمه خواهند کرد/ امروز تمام ابرقدرتی دشمن شکسته شده اما با یک سری کارها دارند این را به دشمن باز می گردانند

سردار همدانی مسئولين را مورد خطاب قرار داد و گفت: بايد از مسئولين سوال كنيم كه اگر ما مشكل ارزي داريم چرا ماشين هاي ميلياردي و امكانات لوكس وارد كشور مي شوند؟


:: برچسب‌ها: شهید بزرگ وشجاع جبهه مقاومت, شیرجبهه ها, فدایی ولایت, مدافع حرموحریم ولایت, حاج حسین همدانی,
نويسنده : علی


فاجعه دیپلماسی در غیبت ۱۵ روزه/ ظریف چگونه به «اینها» اعتماد کرده است؟

دم صدور روادید برای وزرای ارشاد و بهداشت، گزاره «ما بودیم و ۶ قدرت جهانی» را به چالش کشید و شعار انتخاباتی «بازگرداندن عزت به پاسپورت ایرانی» را متزلزل نمود. تلاش ظریف برای مدیریت از راه دور افاقه نکرد، وزیر خارجه جوان سعودی از انجام ملاقات با او سر باز زد و مرد خندان دیپلماسی مجبور شد امیر کویت را واسطه کند.

دکتر محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان حدود ۱۵ روز است در نیویورک به سر می برد. حالا دیگر سفرهای طولانی مدت مرد خندان دستگاه دیپلماسی برای همه تبدیل به عادت شده است. برخی بر این باورند که این سفرهای متعدد ظریف، برای پیشبرد اهداف دیپلماتیک کشور ضروری است اما در مقابل بعضی صاحبنظران بر این اعتقادند که بسیاری از اهداف این سفرها می تواند توسط معاونان وزارت امورخارجه و حتی در سطوحی پایین تر به وسیله مدیران و کارشناسان این وزارتخانه پیگیری و تحقق یابد. خصوصاً اینکه بر اساس برخی گزارش ها، عدم حضور وزیر امورخارجه در محل کار خود مشکلات متعددی را برای سیستم بورکراسی این وزارتخانه به وجود آورده و عملاً غیر از پروژه هسته ای، سایر ماموریت های دستگاه دیپلماسی به حاشیه رفته و بعضاً معطل مانده است. داستان سفر ۱۵ روزه ظریف به نیویورک،اتفاقاً محک قابل توجهی بود تا استدلال و نگاه دوم قوت بیشتری بگیرد.

 



:: برچسب‌ها: دیپلماسی خنده, تحقیر, وزیرارشاد وعدم صدور ویزا, ئزیربهداشت نه وزیربلکه یک پزشک با واسطه کویت,
نويسنده : علی


در حاشیه واکنش عجیب روحانی به گزارش کمیسیون برجام مجلس

سام الدین بازیان: رئیس جمهور باز هم پاسخ به انتقادات فنی و کارشناسی و نقاط ضعف برجام را به آینده موکول کرد.

به گزارش رجانیوز، بعد از چهل روز سخت و پر التهاب و فشار های سنگین که بر روی کمیسیون ویژه برجام بود سرانجام متن گزارش این کمیسیون در صحن علنی مجلس قرائت شد، اما متاسفانه دولتمردان باز هم به جای توضیح درباره علت پذیرش این متن پر از ایراد و ضعیف، فرافکنی را ترجیح داده و پاسخ را به آینده موکول کردند!

بعد از تبلیغات گسترده دولت در فتح الفتوح خواندن برجام، لغو تحریم ها، خروج اقتصاد ایران از رکود خارج و .. گزارش کمیسیون ویژه برجام ابعاد جدیدی از کلاه برداری غربی ها را روشن کرد، به نحوی که مشخص شد انتقادات صورت گرفته تا کنون پر بیراه نبوده است، با این حال رییس جمهور و وزیر خارجه به هیچ عنوان حاضر به پاسخگویی مستند و مستدل و به دور از فضاسازی و متهم کردن منتقدین نیستند، به نحوی که رئیس جمهور امروز در جمع جامعه روستایی کشور گفت :



:: برچسب‌ها: فرافکنی, بازی بادستاوردها, بی توجهی به ارزشها,
نويسنده : علی


دولتِ «غلط های تصادفی»
ه سختی می توان بر مجموعه پیرمردان و آمریکا دوستانی که این روزها مسئولیت قوه مجریه را در دست دارند نام «دولت» نهاد. ظاهرا در وانفسای مصیبت و فاجعه عظیم منا بار دیگر هویدا و حتی اثبات شد که ظاهرا و با کمال تاسف چند پیرمرد ناکارآمد و یا چند عنصر محو و شیفته جمال ظاهری آمریکا که از حیث تخصصی و کارشناسی نیز در سطح پایینی قرار دارند در کنار هم مدتی جمع شده اند و بدون هیچ «تئوری»، «هویت فرهنگی» و یا «موقعیت انقلابی» درتدارک ضربه به اقتصاد، امنیت، آبرو، عزت انقلابی و شرف ملی هستند. دولتِ «غلط های تصادفی»، دولتِ «دیپلماسی زانو زده در برابر امیر کشورِ کویت»، دولتِ «دست دادن اتفاقی»، دولتِ «بازدید تشریفاتی از مراکز نظامی» دولتِ «اولویت داشتن قدم زدن کنار دستشویی سازمان ملل برای دست دادن با اوباما نسبت به پیگیری سرنوشت صدها ایرانی زائر» دولتِ «تصویر ساز تذبذب ازنظام جمهوری اسلامی در چشم جهان، «دولتِ اتفاقیزاسیون»، دولتِ «تحقیر شده توسط حکومت مرتجع عربستان»، دولتِ «شادی و جشن برای بازی باخته»، دولتِ «راستگویان»!، دولتِ «طبل توخالی برجام»، دولتِ «افت علمی»، دولت «شرف از که آموختی؟ از کارگزاران سازندگی»، دولتِ «دیپلماسی هپروتی و فیس بوکی» و ...


:: برچسب‌ها: ظریف, مس شیطان, فروریختن ملت, فروختن استقلال مردم, ذلت,
نويسنده : علی


انتقاد شدیداللحن شریعتمداری از طرح برجام نمایندگان
حسین شریعتمداری در یادداشت شدیداللحنی به انتقاد طرح نمایندگان مجلس درباره برجام پرداخت.
متن ان یادداشت با عنوان «حالا بگو ماشاءالله !» بدین شرح است:
۱- «داش غلام» را خدا رحمت کند، راننده اتوبوس بود، لوطی بود و با معرفت. با اتوبوس بنز ۳۰۲ خود که اتاق درب و داغونی داشت و موتورش هم چندان تعریفی نداشت در یکی از شرکت‌های مسافربری کار می‌کرد. داش غلام روی شیشه عقب اتوبوسش با خط درشت نوشته بود «بگو ماشاءالله» و بر و بچه‌های محل تعجب می‌کردند که داش غلام از کدام چشم زخم نگران است؟! چه کسی ممکن است به ماشینی که غیر از بوقش، همه جایش صدا می‌دهد، چشم زخم بزند؟! داش غلام بعدها پول و پله مختصری دست و پا کرد و اتاق اتوبوسش را رنگ زد و دستی هم به روکش صندلی‌ها کشید و بعد، با خط درشت روی شیشه عقب اتوبوس نوشت «حالا بگو ماشاءالله»، اتوبوس اما همان اتوبوس قراضه قبلی بود!


:: برچسب‌ها: مجلس بی مسئولیت, مجلس خنثی, مجلس بی تعهد, مجلس دنیاطلب,
نويسنده : علی


دکتر نبویان از فرجام میگوید

پایان کار کمیسیون ویژه ی برجام و ارائه ی گزارش توسط آن بحث های فراوانی را میان  نمایندگان مجلس برانگیخته است. در این راستا گفت و گوی اختصاصی با حجت الاسلام و المسلمین دکتر نبویان نماینده ی مردم تهران، ری و شمیرانات در مجلس شورای اسلامی انجام داده ایم که متن آن به صورت کامل از نظر گذرانده می شود.

 
در مورد طرح دوفوریتی کمی توضیح دهید؟ با گذشت یک ماه از کار کارشناسی کمیسیون برجام آیا آن را تائید کرد یا خیر؟ نقاط ضعف عمده ای که تهدید کننده است و مسیر نفوذ است که رهبر انقلاب هم گفتند در واقع دغدغه ی اصلی ایشان بوده چه است؟
 


:: برچسب‌ها: فرجام, دکتر نبویان, افشاگری, نمایندگان مجلس ومصلحت اندیشی,
نويسنده : علی


رهبر انقلاب بار دگیر کاستی دولت را جبران کرد
رهبر انقلاب بار دگیر کاستی دولت را جبران کرد/

از دیپلماسی انفعالی و پیام تبریک ظریف به الجبیر تا هشدار جدی رهبر انقلاب به عربستان/ آقای ظریف عربستان از ربان مشکی شما نمی ترسد/ نیویورک پیام لبخند شما را دریافت کرد، پیگیری منا را از سطح معاون به سطح وزیر ارتقا دهید

نتیجه دو سال رویکرد خنده در دیپلماسی و صدور پیام تبریک به وزیر خارجه عربستان خود را در واقعه منا به نمایش گذاشت تا شاید مسئولان دولت یازدهم به نا صحیح بودن مسیر اتخاذ شده برای سیاست خارجی جمهوری اسلامی آگاه تر شوند. اما نکته ای که در این زمینه بیش از همه خود نمایی می نماید غفلت و اهمال دولت یازدهم در انجام وظایف محوله و بی تدبیری در مدیریت این بحران است. مساله ای که باعث شد در خلا تدبیر صحیح دولت در این خصوص رهبر انقلاب بار دیگر به این عرصه ورود نمایند و این موضوع را مدیریت نمایند.


:: برچسب‌ها: دیپلماسی لبخند, سیاست ترس, بیتدبیری, منا, حجاج, شجاعت امام خامنه ای, تحقیرملت,
نويسنده : علی